Mâncăm, fără să știm de multe ori, mâncare plină de substanțe extrem de periculoase sau produse contrafăcute. Situația a fost confirmată și de specialiștii din domeniul siguranței alimentare.
Potrivit experților, 10% dintre produsele alimentare nu sunt ceea ce spune eticheta că sunt.
Care sunt cele mai retrase alimente de pe rafurile magazinelor? Sunt pline de chimicale și coloranți
Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des.
Iar acest lucru se vede și în numărul produselor retrase de la raft de către Autoritatea Sanitar-Veterinară. În medie, inspectorii au retras de la raft 42 de alimente pe an iar în top se află înghețata, deserturile, legumele și fructele, dar și produsele din carne precum carnea de pui, conform realitatea.net.
Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu prețurile la alimente? Analist economic: ”Românii au învățat să…